Si ets dels que solen deixar les coses sempre per a l'últim moment (no et preocupis, som molts els que fem el mateix), un dels dubtes que et sorgiran quan arribi l' "inevitable" moment de passar la ITV del teu vehicle (sí, nosaltres també sabem que sol fer mandra i que gairebé mai ve bé realitzar un desemborsament extra de diners, però convé que no oblidis de revisar la teva moto, cotxe, camió, etc., és un tràmit que en molts casos t'informarà d'aquells defectes que poden posar en risc la teva seguretat i la de la teva família), serà la de quina documentació hauràs de presentar. Bé perquè mai abans hagis hagut de portar el teu vehicle a passar una inspecció tècnica o bé perquè des de l'última vegada que ho vas fer ja hagi passat molt de temps, des de PrevenControl pensem que no ens vindrà gens malament fer un repàs dels documents obligatoris que cal presentar.  

Permís de circulació

Permís de Circulació Fixa't bé en la imatge superior. Aquest és el permís de circulació que tots els que tenim un vehicle al nostre nom, hem de tenir en el nostre poder. No saps on és? Apostem el que vulguis a que el tens guardat en aquesta carpeta de plàstic de la guantera del cotxe que només obres quan has de passar una ITV, quan et paren a un control de policia o quan has d'anar al taller. Cal presentar sempre el document original, o bé, una còpia compulsada del mateix. Podràs obtenir aquesta còpia legal acudint a la Prefectura de Trànsit de la teva província després de demanar cita prèvia al web de la Direcció General de Trànsit. Per a això hauràs de presentar la mateixa documentació que necessites per passar la ITV del teu vehicle: fitxa tècnica, targeta d'inspecció tècnica i pòlissa de l'assegurança. El preu actual de cada fotocòpia compulsada és de 8'30 euros.  

Targeta d'Inspecció Tècnica de Vehicles

Targeta d'inspecció tècnica de vehicles Conegut col·loquialment com "la cartolina" o "el cartronet", aquest document, que segurament descansa en la mateixa carpeta en la qual es troba el teu permís de circulació, acredita la identitat del teu vehicle i que aquest està homologat per circular per les carreteres de nostre país. És un document obligatori per a poder circular. Com en el cas del permís de circulació, hauràs de portar sempre el document original, o bé una còpia compulsada del mateix, que podràs obtenir a la Prefectura de Trànsit, com ja t'hem explicat en el paràgraf anterior.  

D.N.I.

dni És obligatori que la persona que porta un vehicle a passar una ITV presenti el seu D.N.I. a l'estació. No obstant això, no és obligatori que sigui el titular del vehicle el que hagi d'anar a efectuar la revisió. Aquesta inspecció la pot passar qualsevol (un familiar, un amic...) en el qual tu dipositis la teva confiança per fer-ho. En aquest cas, la persona escollida, a més de presentar la documentació que ja hem vist fins ara -permís de circulació i targeta d'inspecció tècnica del vehicle- ha de presentar també el seu D.N.I. -el seu propi com a portador (persona que porta el vehicle a l'estació) i no el del titular del vehicle-. Per tant, recorda això: la persona que porti un vehicle a passar la ITV haurà de presentar sempre el seu D.N.I., ja sigui el titular del vehicle o un familiar o amic d'aquest (portador).  

Rebut vigent de l'assegurança obligatòria del vehicle

Des del 24 de maig de 2010 les estacions d'ITV requereixen l'acreditació de l'assegurança obligatòria del vehicle en cada inspecció, en aplicació de la Llei 18/2009. És a dir, des d'aquesta data és obligatori per poder passar la ITV del teu vehicle que acreditis que aquest posseeix en regla la seva assegurança. A les nostres vuit estacions, es comprova aquesta dada per mitjans telemàtics, pel que en la majoria dels casos no caldrà que mostris el rebut de l'últim pagament de l'assegurança del teu vehicle. Diem en la majoria dels casos, perquè com saps, la tecnologia no és infalible i pot passar que just el dia en què vagis a passar la revisió, hi hagi problemes de connectivitat a la xarxa, en el sistema o qualsevol altra incidència que impedeixi que es pugui fer aquesta comprovació via telemàtica. Per això et recomanem que portis sempre amb tu una còpia de l'últim rebut de l'assegurança del teu vehicle, que podràs demanar al teu banc sense cap despesa. Es tracta d'una gestió senzilla que no et portarà molt temps i que com veus, pot ser de molta utilitat.  

Casos especials

Vehicles d'empresa: si el vehicle que ha de passar la ITV està a nom d'una empresa o entitat (són les titulars), també s'ha de presentar a l'estació el CIF de les mateixes. • Certificat de taller: si ets un aficionat al tuning i t'agrada fer canvis i modificacions en el teu vehicle, has de saber que quan es fa una reforma d'importància, es necessita realitzar un projecte d'homologació i també tenir un certificat de muntatge de taller. Si aquest és el teu cas, no oblidis que quan vagis a passar la ITV del teu vehicle, també hauràs de presentar obligatòriament aquest certificat de taller degudament emplenat i signat. Certificat de Taller A Prevencontrol, la satisfacció dels nostres clients és la nostra màxima prioritat. Per això, sempre estem atents per intentar resoldre tots els teus dubtes i problemes a través de diversos canals. Si desitges ampliar encara més la informació sobre la documentació que has de presentar quan hagis de passar una ITV, consulta la nostra pàgina web. També podem aclarir-te qualsevol dubte que tinguis relacionat amb la ITV del teu vehicle, en els telèfons que hem habilitat perquè puguis reservar la teva cita prèvia: 93 739 91 91 i 972 49 29 12. I finalment, et recordem que demanar cita prèvia per passar la ITV servirà perquè puguem atendre't amb més rapidesa a l'estació que triïs. A més dels telèfons esmentats, podràs sol·licitar la teva reserva a la nostra web de cita prèvia.