Quins llums cal utilitzar quan hi ha boira? Et pots trobar en la situació que vagis conduint i de cop la visibilitat es redueixi al mínim. O pitjor. Una boira espessa de cop s’apodera de la carretera. Què cal fer en aquest cas? Avui al blog de PrevenControl t’expliquem quins llums cal fer servir si t’hi trobes. Els llums antiboira són importants i per això hi dediquem el sisè capítol de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV.

La boira pot arribar a reduir el 80% de la visibilitat en la conducció quan és espessa. Per això cal saber com reaccionar. En aquest cas ens centrarem en els llums. La reacció natural d’alguns conductors quan no hi veuen és posar les llargues, però amb boira és la pitjor opció. Quan ho fas la llum rebota a les gotes de boira i ens poden arribar a enlluernar. Així doncs per millorar la visibilitat encendrem els llums antiboira davanters (si en disposem) i els posteriors obligatoris, recordant que s’han d’apagar tan bon punt desaparegui la boira intensa per no molestar els vehicles que circules rere nostre. No fer-ho o no tenir els llums en condicions no només és perillós per al conductor i la resta d’usuaris de la carretera, sinó que pot comportar una sanció econòmica de fins a 200 euros per part de la policia.

Si vas conduint i et trobes sense visibilitat els llums antiboira et poden salvar la vida o evitar un accident. Per això els revisem quan vens a passar la ITV. Què diu la normativa? Els turismes, furgonetes, camions i remolcs han d’estar equipats amb un o dos dispositius de llum antiboira posteriors de color vermell. Han d’estar situats des del centre cap a l’esquerra si hi ha un llum o simètricament als dos costats de l’eix si n’hi ha dos. També tenen l’opció de portar dos llums antiboira davanters de color blanc o groc selectiu, amb l’excepció dels remolcs. En el cas de motocicletes, ciclomotors i quadricicles els llums antiboira són opcionals.

https://www.youtube.com/watch?v=idQdPrEtJQo

Així, quan vinguis a l’estació PrevenControl comprovarem de forma visual la quantitat de llums, el funcionament, la ubicació, el bon estat i que siguin homologats. També es mirarà que quan s’encenguin els llums antiboira el tauler de control respongui com cal i tampoc s’encengui cap altre dispositiu. Els llums antiboira són importants i per això cal que abans de venir a la ITV t’asseguris de revisar-ne el bon funcionament i estat. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i cal que tots els elements revisables es trobin en condicions òptimes. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar-la amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web.