Retrovisors; es pot passar sense ells?

Es pot passar la ITV amb algun dels miralls dels retrovisors trencat? I, en aquest cas, afecta a l’hora de passar la Inspecció Tècnica de Vehicles?

El que està clar és que hi ha molts dubtes sobre quins són els elements de la carrosseria externa del cotxe obligatoris i quins no. Això dependrà del tipus de vehicle. En el cas de turismes i vehicles de transport de persones, el retrovisor exterior esquerre és sempre obligatori de la mateixa manera que el mirall de l’interior.

Pel que fa a les furgonetes, el retrovisor dret també serà obligatori ja que aquest tipus de vehicles no disposen de visibilitat a l’interior. Finalment, els vehicles grans com camions tràiler és obligatori comptar amb miralls retrovisors de gran angular i exteriors de proximitat a més dels normals.

En resum, segons la normativa, es considera greu:

  • L’absència dels retrovisors reglamentaris, un emplaçament incorrecte o alçada no reglamentària, ja que els retrovisors són una extensió de la visió per poder conduir amb seguretat. En cas de no complir-se alguna d’aquestes normes ni amb les pautes del fabricant, és molt difícil que el vehicle passi la inspecció tècnica.
  • Portar els miralls trencats que la llei diu que són obligatoris (tal com s’ha especificat anteriorment). En turismes és important portar el del costat del conductor i depenent de la data de matriculació el dret també és obligatori. En qualsevol cas, sempre és millor portar els dos per augmentar la visibilitat, i per tant la seguretat pròpia i dels que estiguin circulant amb tu.
  • En el cas de no tenir visibilitat del darrere, els retrovisors exteriors són obligatoris, sota qualsevol circumstància.

Els defectes lleus que seran tinguts en compte en la inspecció són els miralls trencats en retrovisors opcionals i subjeccions defectuoses, encara que sense perill que caiguin.

Si tens qualsevol altre dubte sobre algun element extern de la carrosseria, o sobre altres temes relacionats amb la ITV, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres i estarem encantats d’atendre’t. I recorda, les estacions de PrevenControl estan a tots aquets llocs. Tria el teu!

Demana cita ja!