Revisa els pneumàtics abans de la ITV. L’estat de les gomes és un dels punts essencials per poder superar la inspecció i per això li dediquem el segon episodi de la campanya Si vols anar bé, passa la ITV. Avui t’expliquem com ha d’estar el dibuix a les ranures principals de la banda de rodament i la resta del pneumàtic per poder passar la ITV a la primera.

Les dades d’AECA-ITV indiquen que els pneumàtics són un dels principals generadors d’infraccions greus en la ITV. En el cas dels turismes suposen el gran maldecap. Què he de mirar abans d’afrontar la inspecció per poder passar-la a la primera? A simple vista podem comprovar-ne l’estat, que no presentin desperfectes com trencaments, deformacions, ampolles, etc. I la fondària del dibuix en turismes, furgonetes, camions, autocars i remolcs ha de ser com a mínim d’1,6 mil·límetres, l’equivalent a una moneda d’euro. Si el teu vehicle té un sistema de control de la pressió has de comprovar que funcioni correctament.

https://www.youtube.com/watch?v=6-7ui95R9O8&embeds_euri=https%3A%2F%2Fpassalaitv.cat%2F&embeds_origin=https%3A%2F%2Fpassalaitv.cat&feature=emb_imp_woyt

La documentació també és molt important. Els pneumàtics han d’estar homologats i les mides i característiques han de coincidir amb la targeta ITV. El mateix amb el codi de categoria de velocitat i l’índex de capacitat de càrrega. Es poden canviar? Sí, però sempre sense sortir dels límits mínims i màxims fixats a la targeta ITV. Si hi fas modificacions hauràs de tramitar una reforma i legalitzar les noves dimensions i característiques. A banda, hi ha una sèrie de normes que cal complir.

1- El perfil de llanta de muntatge ha de ser el corresponent al pneumàtic.

2- No poden interferir amb altres parts del vehicle.

3- No poden variar l’amplada de les vies ni sobresortir de la carrosseria.

Finalment, també caldrà tenir en compte que en un mateix eix els pneumàtics han de ser sempre iguals. La roda de l’esquerra ha de ser idèntica a la de la dreta en quant a marca, número d’homologació, dimensions, característiques, categoria d’utilització (tot temps, estiu, de neu, etc), estructura, codi de velocitat i índex de capacitat de càrrega. En cas contrari la inspecció serà desfavorable.

Així, quan vagis a passar la ITV, assegura’t de revisar el bon estat dels pneumàtics i tenir la documentació en regla. A PrevenControl hem engegat la campanya Si vols anar bé, passa la ITV amb l’objectiu d’ajudar-te a superar la inspecció en el primer intent i les rodes en són un element bàsic. Així estalviaràs temps, diners i salut. Quan sigui l’hora d’afrontar-la amb el teu vehicle, no dubtis a demanar cita a qualsevol de les nostres estacions. Ho pots fer per telèfon o a través de la web. T’estem esperant!