Si no passes, PASSA-LA

La Asociación Españyola de Entidades Colaboradoras de la Administración en la Inspección Técnica de Vehículos (AECA-ITV) ha presentat avui Si no passes, PASSA-LA. La campanya vol ressaltar la importància, la necessitat i l’obligació de dur sempre la ITV al dia per d’aquesta manera reduir el nombre d’accidents, així com el paper clau que tenen les inspeccions de vehicles per millorar la seguretat, la salut i el medi ambient. Les ITV salven vides.

L’AECA-ITV ha presentat la campanya Si no passes, PASSA-LA, que a partir d’ara es podrà seguir en vídeo, paper, infografies, cartells, anuncis publicitaris i falques de ràdio. Les dades presentades avui són clares i refermen que les ITV salven vides. Així, un estudi de la Universitat Carlos III indica que gràcies a les revisions de vehicles s’eviten 539 morts, uns 12.000 ferits i 17.700 accidents cada any. Per tot plegat cal que tinguem tots molt clar que la ITV no és un tràmit, sinó una necessitat per motius de seguretat, salut i medi ambient, ja que també és clau en la reducció de la contaminació, tal com ja va ressaltar la Unió Europea.

La campanya d’AECA-ITV remarca la necessitat i importància de passar la inspecció davant l’augment de vehicles que circulen amb la ITV caducada. Segons dades de la Direcció General de Trànsit, en els anys 2019 i 2020 la presència en accidents amb víctimes mortals de turismes de més de 10 anys i sense la ITV al corrent va créixer un 88%. Aquesta xifra alarmant fins i tot va augmentar en el cas dels vehicles industrials de menys de 3,5 tones (+176%) i de més de 3,5 tones (+109%).

El panorama tampoc és millor si ens fixem en les motos i els ciclomotors. El Servei Català de Trànsit va engegar fa uns mesos una campanya davant l’augment dels accidents mortals i de vehicles circulant sense la ITV al dia i avui AECA-ITV s’ha sumat a aquesta preocupació. “L’absentisme en motocicletes encara és superior. Al voltant del 55-60% no tenen la ITV al dia”, ha denunciat el director gerent, Guillermo Magaz.

Les ITV tenen un paper clau en la seguretat i en la salut de la societat i la campanya Si no passes, PASSA-LA ho ressalta. Si no passes de la família, de la seguretat ni del media ambient, no passis de la ITV. Recorda que si has de passar-la amb el teu vehicle pots venir a qualsevol de les estacions PrevenControl demanant cita per telèfon o a través del nostre web.