L’impost sobre emissions de CO2 del vehicles de tracció mecànica es va posar en marxa fa un any, però encara genera dubtes. Aquest mes t’expliquem tot el que cal saber i per això a les estacions d’ITV PrevenControl hi trobaràs també uns tríptics amb la informació dels tràmits i les dates.

Tal com et vam explicar al blog de PrevenControl l’Agència Tributària Catalana va posar en marxa un impost basat en el CO2 per quilòmetre dels vehicles, a partir de les indicacions de la fitxa tècnica de la ITV. Es va activar al 2021 i ara per resoldre dubtes es distribuirà un tríptic amb tota la informació. Per què ara? Aquesta setmana s’ha publicat el padró provisional i el dia 3 de juny es tancarà la finestra per presentar-hi al·legacions. El padró definitiu es farà públic l’1 de setembre i dues setmanes més tard s’iniciaran els pagaments i l’enviament de rebuts, si bé qui n’hagi domiciliat el pagament veurà com no li carreguen fins al novembre.

Qui ho ha de pagar?  Els titulars d’un vehicle amb domicili fiscal a Catalunya al 2011. En queden fora els ciclomotors, els camions, els vehicles 100% elèctrics o de més de 3,5 tones, els autocars i els autoritzats a transportar més de nou persones, mentre que els qui tenen una matrícula de vehicle històric o són clàssics podran gaudir de la bonificació del 100% de la quota.

On aniran els diners? L’impost sobre les emissions CO2 forma part de l’Agenda 2030. La recaptació es destinarà a reforçar 6 punts:

1- Foment de la mobilitat sostenible.

2- Impuls de la transició energètica amb la instal·lació de plaques solars o calderes de biomassa.

3- Recerca i innovació empresarial per mitigar el canvi climàtic.

4- Renovació de la xarxa de radars del Servei Meteorològic de Catalunya per predir fenòmens extrems derivats del canvi climàtic.

5- Millora dels parcs naturals.

6- Gestió per a la prevenció d’incendis forestals i adaptació dels boscos catalans a l’emergència climàtica.

Així, a les estacions PrevenControl trobaràs el tríptic amb la informació sobre l’impost d’emissions de CO2. Recorda que si el teu vehicle ha de passar la ITV pots contactar amb nosaltres per demanar cita per telèfon o a través del nostre web.