Les Inspeccions Tècniques de Vehicles estan dins el grup d'activitats professionals que es van prohibir amb el primer decret de l'estat d'alarma. A les estacions de Prevencontrol, però, estem treballant des de fa dies perquè, en el moment que el govern espanyol digui que les ITV poden reobrir, assegurar tenir-ho tot preparat per garantir la seguretat, salut i benestar tant dels usuaris com de tots els treballadors. Tenim molt clar que l'escenari futur serà diferent de l'anterior del confinament pel que fa a l'entrega del servei, els processos i l'ús dels equips. D'aquesta forma, llencem un conjunt de canvis com també un seguit de recomanacions per assegurar la distància de seguretat i els elements de protecció personal:
  1. Adaptarem l'aforament de les oficines de cada estació depenent de l'espai disponible. En estacions petites, l'aforament recomanat estarà subjecte al nombre de posicions al taulell d'atenció, mentre que en estacions grans podrem acceptar més persones a l'àrea d'espera.
  2. Marcarem el terra exterior de les oficines amb línies separades per indicar la distància suficient entre les persones que facin cua. Es prega a tothom respectar l'espai indicat com també el torn. En cas de pluja o que no hi hagi espais disponibles, recomanem esperar dins el vehicle, o en cas de portar una moto, al costat del mateix i si pot ser en zona coberta habilitada.
  3. Disposarem de guants de plàstic a l'entrada de l'oficina. Recomanem el seu ús encara que en portin de casa, i no se'ls treguin fins que acabi la inspecció del seu vehicle i abandonin l'estació. A més, a totes les oficines hi haurà gel hidroalcohòlic tant per als clients com per als treballadors.
  4. Tots els taulells comptaran amb una mampara protectora vertical per protegir tant al client com al personal de les oficines, permetent realitzar sense problemes als tràmits amb la documentació. Volem subratllar la necessitat de realitzar tots els pagaments amb targeta.
  5. Pendents del que acabi notificant l'administració, procurarem realitzar totes les fases de la inspecció sense que el client hagi de baixar del cotxe. En cas contrari, s'han marcat a terra els punts on el client ha d'esperar per mantenir la distància de seguretat amb l'inspector.
  6. Els inspectors evitaran entrar dins l'habitacle del cotxe. En cas que alguna prova ho reclami, intentaran mantenir el menor contacte possible amb les superfícies. Només en el cas dels vehicles pesants, on sí que és imprescindible que l'inspector entri dins l'habitacle d'aquest, comptarà amb fundes per al seient i el volant.
  7. Al final de la revisió, un cop explicat el resultat d'aquesta, el treballador deixarà la documentació resultant al seient del copilot o a un altre lloc lliure dins el vehicle. L'inspector tampoc retirarà el distintiu de la ITV caducada, ni posarà el nou en cas d'inspecció favorable. Aquest el deixarà amb la resta de la documentació i explicarà a l'usuari com retirar fàcilment l'existent, i com posar el nou amb garanties.
Creiem que amb totes aquestes mesures, i les que els pròxims dies afegim, serem capaços d'assegurar la salut i benestar dels nostres usuaris i treballadors. Ara bé, per part de l'usuari, també recomanem posar de la seva part, per aquest motiu demanem que tothom porti de casa el seu equipament bàsic de protecció personal, com guants i mascareta, i que si tenen mínims símptomes de febre o ofec, compatibles amb la COVID-19, no vingui a passar la revisió.