Viatjar amb Mascotes

Som molts els amants del animals i molts els que en tenim a casa nostra. És important, per tant, tenir en compte que com a part de la nostra família que són, si els portem d’un lloc a l’altre, com ara en cotxe, hem de prendre una sèrie de mesures de seguretat per a ells, com ho fem per a nosaltres. Aquestes mesures de seguretat per a transportar a les nostres mascotes són fonamentals i venen reflectides a la normativa de trànsit, específicament a l’article 18 que concreta que els animals transportats en un vehicle particular “no podran interferir amb el conductor“. També són considerades com “un tipus de mercaderia, que ha d’anar cordada al cotxe per a que no caigui, es desplaci o pugui comprometre l’estabilitat del vehicle” 

És per això, que és fonamental escollir el millor sistema de seguretat per a la teva mascota. S’ha de tenir en compte que viatjar amb mascotes al cotxe pot provocar al conductor distraccions, dificultat de visibilitat o fins i tot exposar-te a tenir un accident. És per això que des de PrevenControl, et proposem diverses opcions per a que tots plegats pugueu gaudir d’un viatge tranquil i segur.

El més freqüent és utilitzar un transportí, sobretot perquè són segurs, econòmics i, a més, es poden fer servir en altres ocasions com per exemple traslladar-los al veterinari, o com a mitjà de transport quan viatgeu en avió, vaixell…

Cinturó: òbviament són cinturons especials que es poden comprar en centres veterinaris o en plataformes d’Internet. Assegura’t que estiguin homologats i tingues en compte que, en cas d’accident, poden patir lesions, per tant la primera opció sempre és més segura.  

Instal·lació d’una xarxa: segurament hauràs vist això en cotxes on se separa l’habitacle per la part de darrera mitjançant una xarxa. No ha de per què ser rígida, avui en dia n’hi ha que són de posar i treure, però és imprescindible que compti amb sistemes d’ancoratge per a que l’animal estigui protegit, en cas, per exemple d’una frenada brusca. Que vagin ficats , a més, dins el transportí, ajudarà a augmentar la seguretat de tots els ocupants del vehicle.

Consells a tenir en compte:

-Per a que l’animal se senti còmode dins el vehicle, una bona idea és portar alguna de les seves joguines o objectes personals, ja que això farà que se senti com a casa. A més no pots oblidar-te de dur-li aigua, menjar, llaminadures, i les seves medicines, en cas que estigui prenent algun tractament.

-Mai deixis tancada a la teva mascota al cotxe; i encara menys en èpoques de molta calor. És recomanable a més, que en viatges llargs descansi i “estiri les potes” cada dues hores, ja que, com nosaltres, els animals també ho necessiten i de pas fan les seves necessitats.

-Però sobretot, no el deixis mai deslligat, ja que en cas d’accident, les seves lesions, i probablement les teves en cas de col·lisió, podrien ser enormes o fins i tot mortals, i això no ho volem ningú. 

Recorda que a PrevenControl sempre volem el millor per a tu i que vetllem per la teva seguretat i la de tots els que t’envolten. No dubtis a seguir el nostre blog per a més consells com aquest i d’altres notícies interessants del sector!